Historiek

Historiek

Gema bv is een familiebedrijf dat in 1994 werd opgericht door wijlen Tony Hulsmans, die destijds al een toonzaal "Tony Hulsmans sanitair" had sinds 1964 op dezelfde locatie. Op dat moment startte Tony Hulsmans tezamen met Peter Quintens als eerste in België met de productie van PVC toezichtputten. En werden er verschillende samenwerkingen aangegaan met gerenommeerde leveranciers van rioleringsproducten. Dit om de verdere groei van het bedrijf te garanderen.

Na het overlijden van Tony in 2014 werd het bedrijf overgenomen door zijn dochter Rafaëla en haar man Geert Schildermans. En werd er een nieuwe bedrijfshal voor Gema opgericht. Na het overlijden van Tony werd de sanitair zaak stopgezet.

Enkele maanden later werd dan de tweede tak van Gema opgericht namelijk de Gema shop met een groot assortiment bouwmaterialen en benodigdheden voor de particuliere markt, dit waar vroeger Tony Hulsmans sanitair zat.

Om de verdere groei te garanderen werden er in 2019 enkele nieuwe machines aangekocht om thermisch te vervormen, hierdoor werden de PVC toezichtputten gekraagd met rubberring en worden er ook energiebochten gemaakt op onze site.

In 2021 zal Yfke Schildermans als derde generatie haar intrede doen in het bedrijf na haar studies, dit na al reeds enkele jaren vakantie- en weekendwerk gedaan te hebben binnen het bedrijf.