check

Gratis pakketbezorging vanaf € 250,-

check

Gangbare levertijd thuislevering: 1 à 5 werkdagen

check

Leveren naar Nederland? Contacteer ons

Gema Plastics logo

Over ons

Gema is al sinds 1994 jaar een vertrouwd adres voor advies op maat.  

Gema is specialist in pvc-materialen voor sanitair, regenwater en riolering. Particulieren kunnen terecht in de algemene doe-het-zelfzaak van het bedrijf. Voor professionals is er een aparte service. Naast het ruim standaardaanbod produceren we pvc-toezichtputten op maat, energiebochten en verschillende andere producten. 

Missie

Duurzame ontwikkeling staat al jaren hoog op de agenda bij Gema.
De systemen en producten van Gema zorgen voor een zinvol, natuurlijk gebruik van kostbaar regenwater.
Tevens werken we elke dag opnieuw met veel respect en passie voor onze klanten en de verdere uitbouw van ons bedrijf.
Dit doen we door ons verder te specialiseren op het gebied van riolering en afvoer.

Eigen productie

 • Toezichtputjes in pvc (Benor gekeurd)
 • Energiebochten voor in de bouw
 • Bekisting set
 • Pidpa bochten
 • Muurdoorvoer

Waarom een deel productie in eigen beheer?

 • Snelheid: om op de onmiddellijke noden van de markt te kunnen voorzien willen we niet op de eventuele voorraad van fabrikanten moeten rekenen.
 • Door zelf fabrikant te zijn garanderen we onze eigen-en nieuwe klanten van stock-voorraad.
 • Daar de noden variabel zijn, wilde Gema BV kort op de bal kunnen spelen. De expertise werd vergaard om binnen de kortst mogelijke tijd, variaties op het originele product te fabriceren en te kunnen uitleveren aan de klant.
 • Wat dacht u van onze (alles onder 1 dak) filosofie? Van riolering, bouw gereedschappen, tot de schroeven en de moeren die het allemaal bij elkaar houden te verkrijgen op één en dezelfde plaats?
 • Advies op maat. Niet enkel box-moves maar jarenlang opbouw van expertise omzetten naar juist advies...dat doet niet iedereen!
 • Bij Gema bv gebeurt dat wél ... en niet een enkele keer ... elke keer!!
 • Je kan Gema BV ook vinden op www.doehetzelf-info.be

Onze historiek

Gema bv is een familiebedrijf dat in 1994 werd opgericht door wijlen Tony Hulsmans, die destijds al een toonzaal "Tony Hulsmans sanitair" had sinds 1964 op dezelfde locatie. Op dat moment startte Tony Hulsmans tezamen met Peter Quintens als eerste in België met de productie van PVC toezichtputten. En werden er verschillende samenwerkingen aangegaan met gerenommeerde leveranciers van rioleringsproducten. Dit om de verdere groei van het bedrijf te garanderen.

Na het overlijden van Tony in 2014 werd het bedrijf overgenomen door zijn dochter Rafaëla en haar man Geert Schildermans. En werd er een nieuwe bedrijfshal voor Gema opgericht. Na het overlijden van Tony werd de sanitair zaak stopgezet.

Enkele maanden later werd dan de tweede tak van Gema opgericht namelijk de Gema shop met een groot assortiment bouwmaterialen en benodigdheden voor de particuliere markt, dit waar vroeger Tony Hulsmans sanitair zat.

Om de verdere groei te garanderen werden er in 2019 enkele nieuwe machines aangekocht om thermisch te vervormen, hierdoor werden de PVC toezichtputten gekraagd met rubberring en worden er ook energiebochten gemaakt op onze site.

In 2021 zal Yfke Schildermans als derde generatie haar intrede doen in het bedrijf na haar studies, dit na al reeds enkele jaren vakantie- en weekendwerk gedaan te hebben binnen het bedrijf.

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×